Hyldebær
Den nu afdøde professor S. Dalbro foretog i 1970'erne udvalg og forædling af Hyld på Pometet. "Sambu" er en af sorterne efter dette arbejde. Denne sort har bl.a. store skærme.
Hyld har et højt indhold af c-vitamin og er velegnet til både saft, vin og marmelade. I blanding med æble smager Hyld som Brombærsyltetøj. På afkog af blomsterskærmene kan fremstilles en frisk og aromatisk sommerdrik.
Hyld dyrkes kun i begrænset omfang erhvervsmæssigt. Hovedparten af produktionen afsættes til saftindustrien.
Forsyningen til private husholdninger sker i stor udstrækning ved indsamling fra vildtvoksende planter.
I de senere år er adskillige storfrugtede sorter blevet afprøvet på forsøgsstationerne, hvoraf et mindre antal er udvalgt som dyrkningsværdige.
En stor del af sorterne på Pometet er nummer-sorter.
Navngivne sorter:
- Allesøe
- Björstorp
- Blangstedgård
- Dresden 63
- Finn Sam
- Hellerup
- Hush. Selskabet Visby
- Högklint Visby Vible
- Jebjerg
- Jægerspris
- Karlskrona 72
- Laggautorp
- Morsø
- O. Tværg Visby 1
- O. Tværg Visby 2
- Sambu
- Sambu x Sambu
- Sambu x 8 - 62
- Sambu x 12 - 65
- Sambu x II / 622 / 73
- Samdal
- Samidan
- Samocco
- Sampo
- Samyl
- S. aurea varigata
- S. canadensis aurea
- S. erecta
- S. nigra alm. hyld
- S. racemosa
- Virum
Nummersorter:
- 2 - 63
- 2 - 65
- 3 - 63
- 4 - 65
- 5 - 63
- 5 - 65
- 6 - 63
- 6 - 65
- 7 - 65
- 8 - 63
- 8 - 65
- 10 - 65
- 13 - 65
- 14 - 65
- 16 - 65
- 18 - 65
- 19 - 65
- 20 - 65
- 21 - 65
- 22 - 65
- 23 - 65
- 24 - 65
- 25 - 65
- 26 - 65
- 138 - 66
- 673
- 674
- 678
- 684 / 73
- 694
- 721
- 725
- 741
- 742 - 61
- 743